29 juni 2017

Dags för renovering

Under hösten kommer vi äntligen att inleda en välbehövlig stamrenovering i Prästgårdsängen. Något vi började planera redan i januari 2016.

Vi kommer att påbörja arbetet i hus 3, trappuppgång 5. När vi är klara där fortsätter vi med resten av huset innan vi går vidare till hus 2. Vi kommer att skicka ut information löpande så att alla vet var i processen vi befinner oss.

Stambyten
Renoveringen innebär att alla stammar för vatten, avlopp och värme ska bytas i kök och badrum. Alla badrum kommer att rivas och sedan återställas med nytt kakel, klinker, toalettstol, handfat och dusch. 

För att komma åt köksstammen i de större lägenheterna kommer vi behöva riva upp golvet. De berörda lägenheterna kommer därför få ett nytt köksgolv.

För de hyresgäster som har särskilda behov kommer det att finnas en daglägenhet tillgänglig under stamrenoveringen.

Tillval
De hyresgäster som önskar en totalrenovering har möjlighet att välja till det. Tillvalet innebär ett nytt kök, nya ytskikt, elinstallationer och säkerhetsdörr.

Hyresnivåer
Alla hyror som kommer att gälla i samband med ombyggnationen är nu framförhandlade. Hyresnivåerna har förhandlats mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Göteborg och baseras på bruksvärdesprincipen, där vi jämfört med liknande lägenheter. Alla hyresgäster kommer att bli informerade löpande.

Du kommer att kunna se bilder från vår visningslägenhet här på prastgardsangen.se inom kort.