Badrumsrenovering

Fram till mitten av 2021 fortsätter badrums- och elrenovering av prästgårdsängens samtliga lägenheter. Inom ramen för projektet finns möjlighet att om önskemål finns få hela sin lägenhet standardhöjd till 2021 års nivå. Då byter vi alla ytskikt och installerar ett helt nytt kök.

När badrumsrenoveringen är genomförd inleds en ny cykel om ca 50 år med välfungerande moderna bostäder!

Badrumsrenovering

Renoveringen innebär att alla stammar för vatten, avlopp och värme ska bytas i kök och badrum. Alla badrum kommer att rivas och sedan återställas med nytt kakel, klinker, toalettstol, handfat och dusch. Vi byter även all el i samtliga lägenheter. Nya kablar dras i väggarna, nya jordade kontakter installeras och en ny elcentral monteras.

I vissa fall måste vi ta upp köksgolvet för att komma åt avloppsstammen. I dessa lägenheter återställer vi givetvis med ett nytt köksgolv.

ARBETSGÅNGEN

Flodén AB är utsedd entreprenör och arbetar under 2020-2021 i hus 1, Prästgårdsängen 2-16.

Arbetet startade i januari 2020 i trapphus 16 och fortsätter trapphus för trapphus mot nr 2. Projektet i hela huset tar 18 månader att genomföra och kommer därmed att slutföras vid halvårsskiftet 2021.

DAGLÄGENHET OCH EXTRA WC

Till de hyresgäster som behöver en lägenhet under dagtid har vi sammanställt en så kallad daglägenhet i plan 1 på Prästgårdsängen 15. Lägenheten innehåller vilorum, vardagsrum, kök och badrum med dusch. Vi kommer att möblera lägenheten och utrusta den med TV. Detta är inte en evakueringslägenhet, utan den får endast nyttjas under dagtid.

Om det skulle uppstå ett behov av evakueringslägenhet så bedömer vi fall till fall. Men vår utgångspunkt är att alla ska kunna bo kvar i sina lägenheter vid ombyggnationen.

TÄCKNING OCH STÄDNING

För att minimera spridning av byggdamm så plastar entreprenören in dörröppningarna. De kommer även att skydda golven i hallen där de går. Ett tips är att flytta undan möbler och inredning till de rum som entreprenören inte kommer att vara i.

Entreprenören kommer att grovstäda efter sig varje dag och när entreprenaden är slut kommer en slutstädning att göras.

TILLVAL

Vi kommer att erbjuda en ombyggnation av hela lägenheten till de hyresgäster som önskar det. Tillvalet innebär ett nytt kök, nya ytskikt samt säkerhetsdörr.

HYRESNIVÅER

Alla hyror som kommer att gälla i samband med ombyggnationen är nu framförhandlade. Hyresnivåerna har förhandlats mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Göteborg och baseras på bruksvärdesprincipen. Den innebär att man jämför hyran på liknande objekt.

Bilder från visningslägenheten

I vår visningslägenhet kan du se hur det kan komma att se ut i lägenheterna efter ombyggnationen.

Ljust vardagsrum med nya tapeter.

Ombyggt kök med schackrutigt golv och bänkskiva i laminat.

Litet badrum med kaklade väggar, klinkergolv och vit inredning.

Duschhörna i klarglas.

Nytapetserad vardagsrumsdel intill hallen.

Det större badrummet har kaklade väggar med en mosaikdetalj.