Badrumsrenovering

Under 2019 fram till mitten av 2021 fortsätter badrums- och elrenovering av prästgårdsängens samtliga lägenheter. Inom ramen för projektet finns möjlighet att om önskemål finns få hela sin lägenhet standardhöjd till 2019 års nivå. Då byter vi alla ytskikt och installerar ett helt nytt kök.

När badrumsrenoveringen är genomförd inleds en ny cykel om ca 50 år med välfungerande bostäder i en lugn miljö!

Badrumsrenovering

Renoveringen innebär att alla stammar för vatten, avlopp och värme ska bytas i kök och badrum. Alla badrum kommer att rivas och sedan återställas med nytt kakel, klinker, toalettstol, handfat och dusch. Vi byter även all el i samtliga lägenheter. Nya kablar dras i väggarna, nya jordade kontakter installeras och en ny elcentral monteras.

I vissa fall måste vi riva upp köksgolvet för att komma åt avloppsstammen. I dessa lägenheter återställer vi givetvis med ett nytt köksgolv.

ARBETSGÅNGEN

Flodén AB är utsedd entreprenör och arbetar under 2019 i hus 2, Prästgårdsängen 15-23.

Senare under 2019 kommer samtliga boende i hus 1, Prästgåredsängen 2-16 att kontaktas för information inför att projektets framfart under 2020-2021.

DAGLÄGENHET OCH EXTRA WC

Till de hyresgäster som behöver en lägenhet under dagtid har vi sammanställt en så kallad daglägenhet i gårdsplanet på Prästgårdsängen 23. Lägenheten innehåller tre sovrum, vardagsrum, kök och badrum med dusch. Vi kommer att möblera lägenheten och utrusta den med TV. Detta är alltså inte en evakueringslägenhet, utan den får endast nyttjas under dagtid.

Om det skulle uppstå ett behov av evakueringslägenhet så tar vi det från fall till fall. Men vår utgångspunkt är att alla ska kunna bo kvar i sina lägenheter vid badrumsrenoveringen.

Vi kommer att ställa upp bodar för dusch och WC på gården utanför trapphus 19.

SPECIALLÅS OCH STÄDNING

Entreprenören kommer att montera ett speciallås i lägenhetsdörrarna som kan programmeras. Detta gör vi för att våra hyresgäster ska känna sig trygga under tiden som ombyggnationerna pågår i lägenheterna.

För att minimera byggdammet så kommer entreprenören att plasta in öppningarna. De kommer även att skydda golven i hallen där de går. Vi kommer att dela ut plast till hyresgästerna för att täcka möbler. Samtidigt vill vi tipsa om att flytta undan möbler och inredning till de rum som entreprenören inte kommer att vara i.

Entreprenören kommer att städa efter sig varje dag och när entreprenaden är slut kommer en slutstädning att göras.

TILLVAL

Vi kommer att erbjuda en totalrenovering av lägenheten till de hyresgäster som önskar det. Tillvalet innebär ett nytt kök, nya ytskikt, elinstallationer samt säkerhetsdörr.

HYRESNIVÅER

Alla hyror som kommer att gälla i samband med ombyggnationen är nu framförhandlade. Hyresnivåerna har förhandlats mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Göteborg och baseras på bruksvärdesprincipen. Den innebär att man jämför hyran på liknande objekt. Alla hyresgäster kommer att bli informerade löpande.

Bilder från visningslägenheten

I vår visningslägenhet kan du se hur det kan komma att se ut i lägenheterna efter stamrenovering och totalrenovering.

Ljust vardagsrum med nya tapeter.

Nyrenoverat kök med schackrutigt golv och bänkskiva i laminat.

Litet badrum med kaklade väggar, klinkergolv och vit inredning.

Duschhörna i klarglas.

Nytapetserad vardagsrumsdel intill hallen.

Det större badrummet har kaklade väggar med en mosaikdetalj.