Flytta hit

Bli en del av gemenskapen.

Prästgårdsängen är ett unikt bostadsområde som kännetecknas av sina stora och välplanerade lägenheter, gröna gårdar och närhet till både skogen och staden.

De påkostade materialvalen som gjordes 1965 gör avtryck än idag med omsorgsfullt bevarade detaljer både exteriört och interiört. Prästgårdsängen har åldrats med värdighet och byggs nu till för att ännu fler ska kunna njuta av allt kvarteret har att erbjuda.

Vill du också bo på Prästgårdsängen? Vi samarbetar med bostadsförmedlingen HomeQ och där annonserar vi när vi får lediga lägenheter. Efter att du har registrerat dig på homeq.se kan du lämna din lägenhetsansökan.

1 / 4

En lugn oas nära staden

På Prästgårdsängen hittar du den perfekta balansen mellan stadsliv och natur. Allt som krävs för att hitta till områdets skyddade gårdar är en 15 minuter kort bussresa från Göteborgs innerstad.

Litet, mitt emellan och stort – lägenheter för hela livet

Prästgårdsängen genomsyras av noggranna val. Här har man skapat en plats för människor att leva sina liv, fullt ut. Med rymliga lägenheter i en mängd storlekar finns något för nästan alla.

Fakta

Byggår1965
ArkitektJohan E Tuvert
Antal lägenheter442 st
ByggmaterialDansk sjösten, emaljerad grå plåt och ärgad kopparplåt